NEW IN ROSTER

FESTI

© foto: Dries Pasteels

FESTI


Tijdens een coronawandeling in de stad las Fien Desmet ergens achter een raam: “Hart. Momenteel ligt alles open. Alles kan.”. Sindsdien sloot ze zacht enkele muzikale schuiven en deed ze er een heleboel andere open, op zoek naar een vertaalslag van alles wat ze voelt en waarneemt in zichzelf en de wereld. Haar doel: schone liedjes schrijven.


FESTI werd geboren, een samentrekking van haar voor- en achternaam, een woord dat feest uitdraagt. Inspiratie haalt ze bij muzikale helden als Nina Simone, FEIST, Melanie De Biasio, Lianne La Havas, Spinvis, Joni Mitchell, Randy Newman, Tom Waits en vele anderen.


Dankzij de warme ondertoon van bassist Gerben Brys (Bert Dockx Ottla, Bram Weijters’ Crazy Men,…), het schilderende drumspel van Anke Verslype (Aki, Willem Heylen, Bert Dockx, muziek voor o.a. theater Froefroe,…), de rijke klanken van pianist Wout Gooris (Sam Joris, Eva De Roovere, VLIEGWERK,…) en de tweelingenstem van Sophie Verdickt (VRT) creëert ze uitgesponnen liedjes, recht uit het hart. De onmiskenbare jazzinvloeden en de wederkerende samenzang vormen een warm palet van muzikale verhaaltjes. Soms heel direct, dan weer een poëtische neerslag van een hoop onbesproken gevoel.


try-outs mei-juni 2024

tournee vanaf september 2024

speellijst

5 mei 2024 // Het Beestenbos, Antwerpen // try-out

17 mei 2024 // 252CC, Ekeren // try-out
18 mei 2024 // Zeilclub, Grimbergen // try-out

31 mei 2024 // Huis 19, Gent // try-out

4 juni 2024 // Platform Bernaerts, Antwerpen // try-out


25 augustus 2024 // Dauwconcerten CC Wilrijk, locatie: Zomerboerderij
30 november 2024 // CC Brasschaat


© foto: Dries Pasteels