NEW IN ROSTER
vliegwerk


vliegwerk is een gloednieuwe instrumentale band van Steven Cassiers (Dans Dans, Bram Weijters' Crazy Men, Dez Mona,...) op drums, Wout Gooris (Sam Joris, Eva De Roovere, Fien Desmet,...) op synths, Indisch harmonium en keelzang en Tim Finoulst (Bert Joris, Tutu Puoane,...) op pedalsteel.


© foto: hansgaston.be

NEW IN ROSTER
FESTI


Nieuwe band rond zangeres Fien Desmet. Inspiratie haalt ze bij muzikale helden als Nina Simone,  Melanie De Biasio, Lianne La Havas, Spinvis, Joni Mitchell, Randy Newman, Tom Waits. Live ondersteund door Gerben Brys (Bert Dockx Ottla, Bram Weijters’ Crazy Men,…), Anke Verslype (Aki, Willem Heylen, Bert Dockx, muziek voor o.a. theater Froefroe,…), Wout Gooris (Sam Joris, Eva De Roovere, VLIEGWERK,…) en Sophie Verdickt creëert ze uitgesponnen liedjes, recht uit het hart. De onmiskenbare jazzinvloeden en de wederkerende samenzang vormen een warm palet van muzikale verhaaltjes. Soms heel direct, dan weer een poëtische neerslag van een hoop onbesproken gevoel.


try-outs mei-juni 2024

tournee 
oktober-november 2024 (niet van 28/10-3/11)
+ 15 januari - 15 mei 2025

© foto: Dries Pasteels

FILM/MUZIEK/THEATER
POORT 10 - point Nemo (6+)


Point Nemo (voor iedereen vanaf 6 jaar) is een nieuw interdisciplinair podiumkunstenproject en meteen de eerste worp van POORT 10 (Jan Lettany (ex-KVS, Imaginair), Rik Lettany (maritiem onderzoeker aan Universiteit Leiden), Tom Schiepers (ex-DE MAAN, diverse cultuurcentra).

Point Nemo is een selfmade animatiefilm die het verhaal vertelt van een eenzame visser die op een buitengewone reis vertrekt. Live muziek en bruitage brengen de film tot leven. Alles wat de kijker te zien krijgt, werd zelf gemaakt. Van het verhaal, over de tekeningen tot de gerecycleerde decors en de stop-motion beelden. De personages spreken hun eigen universele taal, verstaanbaar voor iedereen. De makers nemen je zo mee op een wonderlijk avontuur. Voor iedereen tussen 6 en 106 jaar.

Winnaar Boze Wolf-prijs aanstormend talent 2024.


laatste try-out 2 juni 2024 - Noeveren Brandt festival (org: CC Boom)

première juni 2024 - Mechelen (datum nog te bepalen)

tournee vanaf september 2024

© foto: hansgaston.be

NEW IN ROSTER
NHSP


Het fundament van NHSP is de unieke zelfgebouwde modular Hammond orgel van Carlo de Wijs (Steve Lukather, Rhoda Scott, Metropole Orkest & many more / hoofd afdeling Pop & Jazz Conservatorium Rotterdam), in combinatie met de strakke grooves van Jordi Geuens (Selah Sue, Rosa Butsi & many more) op drums.


De sounds van de hybrid drums en de vette analoge Moog bas zorgen voor opzwepende en intense muzikale interactie. De muziek is sterk ‘sound’ gedreven en enorm visueel van karakter: Van symfonisch tot filmisch, van gelaagd tot dansbaar, van herkenbaar tot associatief, en van verstild tot explosief.

NEW IN ROSTER
AMOROSA


AMOROSA is een Braziliaans geïnspireerde groep dat zich een weg baant tussen Braziliaanse jazz, Franse chanson en een eigen, ongecompliceerde en speelse sound.festivaltoer België zomer 2023

opname & uitgave nieuwe plaat Amorosa zomer en najaar 2023

Belgische theatertournee vanaf feb 2024


STEVEN CASSIERS
SESSIONS

doorlopend beschikbaar

© foto: Sander Blok