NEW IN ROSTER
AMOROSA

Speellijst

AMOROSA is een Belgisch-Braziliaanse groep die zich een weg baant tussen Braziliaanse jazz, Franse chanson en een eigen, ongecompliceerde en speelse sound. Met oog voor de tradities van de Braziliaanse muziekcultuur en met veel liefde en genegenheid voor hedendaagse jazz en Franse chanson maakt AMOROSA een eigen taal, met opmerkelijk betoverende en hartverwarmende composities tot gevolg. 


Zangeres Stéphanie Scultore, die nu sinds vele jaren in België woont, is het hart en de ziel van AMOROSA. Stéphanie, oorspronkelijk afkomstig uit het Zuid-Frankrijk, groeide op tussen de Camargue en de Provence. In deze warme contreien viel ze als kind in slaap bij het geluid van o.a. flamencomuziek die de “gitanes” (rondtrekkende muzikanten) speelden op bezoek in haar ouderlijk huis. Haar familie heeft Italiaanse, Portugese en Noord-Afrikaanse roots en deze verscheidenheid zorgde ervoor dat haar thuis een vaste stopplaats was voor muzikanten uit diverse contreien. In dit warm nest kreeg ze dan ook erg veel muzikale smaken met zich mee: Césaria Evora, Jane Lee, Ella Fitzgerald, Caetano Veloso, Estrella Morente, Catherine Ringer, Serge Gainsbourg... Zoveel invloeden die impliciet terug te vinden zijn in de muzikale stijl van AMOROSA.


Naast al deze invloeden, brengt Stéphanie voor dit uniek Braziliaans-geïnspireerd concert drie muzikanten samen die zich specialiseerden in de Braziliaanse muziekcultuur: De Italiaans-Belgische gitarist Matteo Carola, die zich in zijn muzikale studies en carrière gespecialiseerd heeft in de Braziliaanse jazztradities, Mathieu Robert, een geschoolde jazzsaxofonist en groot improvisator op de sopraansaxofoon en Fil Caporali, een Braziliaans contrabassist die speciaal voor deze tour AMOROSA begeleidt in de zomer van 2023 (festivals) en het voorjaar 2024 (theatertoer).

“Een nostalgische sfeer, badend in de traditie van de saudade & bossa nova. Door de subtiele arrangementen was het zonder enige twijfel een aangename rit." (**** - Le Soir)


AMOROSA speelt in de zomer van 2023 eerst op Belgische festivals en daarna gaan ze vanaf het voorjaar van 2024 op theatertoer door België en Europa.


Credits

Zang, Surdo Stéphanie Scultore

Gitaar, Cavaquinho, Zang Matteo Carola

Sopraansaxofoon, Agogô, percussie Mathieu Robert

Contrabas, percussie Fil Caporali
Met de steun van la Fédération Wallonnie - Bruxelles

Voor grotere concerten en festivals wordt het viertal aangevuld met niemand minder dan Falk Schrauwen op percussie. Falk Schrauwen is bekend als muzikant bij o.a. Sylvie Kreusch, Echoes of Zoo en Compro Oro.

festivaltoer België zomer 2023

opname & uitgave nieuwe plaat Amorosa zomer en najaar 2023

Belgische theatertournee vanaf feb 2024